Огляд SSD PATRIOT P300 (1ТБ)


Недорогий SSD М2 з PCIe 3.0, гідними швидкостями як на запис, так і на читання, контролером Silicon Motion SM2263XT, а також 3-річною гарантією виробника. Я експлуатував носій у щоденному режимі протягом кількох тижнів і в цьому огляді розповідаю за свої враження.

Упаковка та інформація зі стінок

Постачається модель у невеликій одноразовій картонній коробці з помітним блістерним вікном спереду, через яке, до речі, користувач може досить непогано вивчити зовнішність носія без необхідності виймати його з упаковки.

Звичайно ж, упаковка того чи іншого продукту — це те, що відправляється в утилізацію (за рідкісним винятком) відразу ж (або майже відразу) після розпакування. Але перед тим, як ви зробите це, я рекомендую витратити деякий час на вивчення інформації зі стін, адже багато корисних технічних даних винесено вже сюди. Так, наприклад на ту ж передню стінку винесли мітку обсягу, назву носія та логотип бренду. Також тут дрібним шрифтом подане розшифрування абревіатури SSD, форм-фактор, мітка PCIe 3.0 та ін. цікаві «речі».

Ззаду – паспорт пристрою кількома мовами, дані маркування, адреси глобального сайту та офіційних сторінок у соціальних мережах, мітка гарантії та ін.

Комплект поставки

Всередині коробки лиш сам накопичувач.

Технічні характеристики та особливості

• Інтерфейс – M.2 (PCI-E 3.0);
•Підтримка TRIM;
• Форм-фактор – M.2 2280
• Розміри – 22х80х3,8 мм
• Вага – 9 г;
• Максимальна заявлена швидкість читання – 2100 МБ/с;
• Максимальна заявлена швидкість запису – 1650 МБ/с;
• Швидкість випадкового читання блоками 4KB, IOPS – 290 000;
• Швидкість випадкового запису блоками 4KB, IOPS – 260 000;
• Різне – HMB technology, NANDXtend ECC technology.

Зовнішній вигляд

Носій розпаяний на компактній текстолітовій платі чорного кольору, габарити якої відповідають форм-фактору SSD М2 2280. Таким чином, Р300 відмінно підходить для встановлення не тільки на материнські плати стаціонарних ПК, але й у ноутбуки, причому з обмеженим внутрішнім простором.

Усю необхідну компонентну базу винесено на один бік плати: контролер, чипи пам’яті та ін. Цю частину системи виробник прикрив наклейкою з різними технічними даними, включаючи позначки про проходження сертифікацій. Крім того, не варто забувати, що ця сама наклейка – це гарантійна пломба, зривати яку категорично не рекомендується. Про наслідки, певен, згадувати не треба.

Коротко щодо елементної бази PATRIOT P300. Йдеться про 4-канальний контролер Silicon Motion SM2263XT та 64-шарові мікросхеми Intel 3D NAND TLC (29А04T2AОCTH1CC+2112). Окремого буфера пам’яті не передбачено – система використовує оперативну пам’ять комп’ютера.

Щодо якості розпаювання, у цьому плані абсолютно жодних питань – робота зроблена з грамотним знанням своєї справи.

Докладніше про контролер

Як я вже відзначав – «на борту» Patriot P300 — потужний 4-канальний контролер SiliconMotion SM2263XT.

Особливістю цього рішення є можливість роботи без кеш-пам’яті DRAM. В процесі виконання задачі, контролер «запитує» у системи ексклюзивний доступ до ділянки оперативної пам’яті для кеша. Серед інших особливостей – швидкість передачі в режимі послідовного читання – до 2400 МБ/с та послідовного запису – до 1700 МБ/c.

Тестова конфігурація

Тестування носія було виконано на ПК, що працює під керуванням Windows 10 та володіє наступним «залізом під капотом»:

Результати тестування

Далі знайомимося з результатами тестування швидкостей.

Короткі підсумки

Таким чином, перед нами чудова пропозиція в сегменті твердотільних накопичувачів М2 2280 з гарним співвідношенням ціни, швидкодії та стабільності роботи.

Орієнтовна вартість: 3500 гривень

Продукт надано прес-службою компанії PATRIOT в Україні

Купити PATRIOT P300 (1ТБ)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *