Як оцінюється якість деревини до початку електронних торгів?


Електронні торги на покупку деревини – це єдиний можливий спосіб її придбання, який став доступним в Україні. Покупцям дуже важливо провести оцінку, щоб отримати точні дані про одиниці товару, що купується. Здобути цю можливість можна на сайті Української Універсальної Біржі. Там можна дізнатися, як оцінити якість деревини до електронних торгів. Для цього потрібно перейти за посиланням https://www.ueex.com.ua/rus/ueex/sections-council/representatives-electric-power/.

За якими критеріями проходить оцінка?

Деревина має свої критерії, за якими здійснюється оцінка якості. При формуванні оголошення про продаж продавець виставляє всі ці параметри в описі, щоб покупці мали можливість для ознайомлення з продукцією. Щоб отримати оцінку, потрібно звернути увагу на наступні фактори.

1. Опис. Продавець описує деревину не з метою швидкого продажу, а для надання повноцінної оцінки цього товару. Тому в описуванні обов’язково вказуються всі дефекти, нерівності стовбура, тріщини та багато іншого.
2. Документація. При створенні оголошення продавець обов’язково завантажує додаткові документи, які підтвердять факти, зазначені в описі. Там викладено сертифікати та оцінювальні документи, на підставі яких виставляється ціна.

Обидва варіанти допоможуть учасникам торгів провести оцінку всіх якостей цього товару. Як правило, використовуючи цю методику, для поглибленого вивчення можуть знадобитися розширені дані. До них можна віднести такі параметри:

  • вік деревини;
  • породу та сорт;
  • наявність дефектів або їхню повну відсутність;
  • прямий або кривий стовбур;
  • кількість сучків та інші фактори, які можуть знизити якість та ціну.

Усе це уточнюється на початок торгів щодо опису товару. Це допоможе не тільки зрозуміти, що саме планується придбати, а й виключити марнування коштів на неякісні позиції.

Чому варто заздалегідь вивчати документи?

До впровадження електронних торгів покупці особисто переконувалися в якості продукції. Вони приїжджали, оглядали товар, і якщо все влаштовувало, купували його за вказаною ціною. На цей час процес аукціонів та електронних торгів виключає всі відрядження та приватні поїздки.

Усі продавці та покупці мають рівні шанси стати учасником торгових відносин. У цьому вони залишаються повністю анонімними протягом усього процесу торгів. Завдяки цьому повністю виключається корупція та посередництво.

Оскільки покупці не можуть провести всі необхідні процедури вивчення продукції самостійно, доводиться покладатися лише на правдивість опису та відповідності документації.

Учасники можуть бути впевненими в тому, що всі критерії написані правильно, оскільки надання неправдивої інформації та штучне завищення ціни відстежується спеціальними перевірчими органами. Усі учасники, які були викриті у протиправній діяльності, пов’язаній з корупцією, шахрайством тощо, виключаються з торгів.

Використовуючи оцінку товарів заздалегідь і підготовляючись до покупки, можна суттєво заощадити на процесі та отримати можливість для чіткого розуміння виду товарів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *