Огляд і тестування Gelius Titanium 100W – для підзарядки ноутбука і дрона


Найпотужніша на цей час модель повербанка Gelius – 100W при ємності в 30 000 мА/год. Цілком достатньо, щоб підзарядити як мінімум 1 сучасний ноутбук, а в випадках з деякими моделями навіть 2. Але чи «видає» вона насправді 100W, як заявлено офіційно, та чим ще може зацікавити!?

Деякі характеристики та особливості

• Ємність – 30000 мА/год;
• Кількість одночасно заряджуваних пристроїв – 4;
• Функції заряджання — Power Delivery, QC 3.0;
• Вихідні інтерфейси — USB-A, USB Type C;
• Технологія — Li-pol;
• Підтримка протоколів швидкої зарядки PD та QC3.0;
• Індикатор заряду – LED-дисплей.

Упаковка та комплект поставки

Користувач отримає виріб в картонній коробці з оновленим дизайном, що поєднує нові відтінки, формат їх подачі, а також масив даних щодо особливостей та можливостей виробу плюс інформацію за самого виробника. Крім перерахованого, ще на стінки винесли сценарії використання, досить велике блістерне вікно та інші цікаві речі, що, безперечно варті вашої уваги.

Ознайомившись з коробкою та даними з її стінок, перейдемо тепер до розпаковки. Отже, що всередині:

  • повербанк Gelius Titanium 100W (GP-PB301);
  • кабель Type-C/Type-C 100 W.

Стосовно документації, її тут немає. Що ж, по-хорошому кажучи вона й не потрібна, адже сам по собі пристрій досить простий і єдиний нюанс, на який варто звернути увагу – підключення на підзарядку GP-PB301 — про це поговоримо окремо. Стосовно гарантійного документа, ним в такому випадку слугує чек, що засвідчує офіційність покупки.

Кілька деталей стосовно «штатного» кабелю. Виробник гарантує, що цей аксесуар забезпечить не лише надшвидку підзарядку, але й безпечну. Якщо потрібен ще один аналогічний, в Gelius його можна докупити окремо. Доступні версії з довжиною 1 метр і 2 метри.

Використані матеріали та отримана якість збірки

Перше, що круто в корпусі – це метал. Використано цілісний шматок, тобто без швів. Таким чином, будь-які гіпотетичні припущення щодо якості в цьому плані безпідставні. Крім того, ця частина корпусу ще й досить масивна – навіть суттєво стиснувши панель, я не зміг хоч і зовсім трішки продавити її. Ну і ще один плюс використання саме цього матеріалу – стійкість його до впливів довкілля. Таким чином, користувачеві вже з заводу гарантована збереженість заводської зовнішності виробу.

Щодо якості кріплення пластикових деталей на основний корпус, тут питань немає. Виробник використав спеціальний клей, пересвідчитися в якості якого у мене було вдосталь часу.

Невеличкий екран на одній з «бічних» стінок прикрито тонкою пластиковою заслінкою.

Ну і єдина кнопка «на борту», яка, і це загальновідомий факт – надає можливість переглянути поточний рівень запасу повербанку, зроблена також з пластику.

Коротко про ергономіку

Всі порти, а їх загалом чотири, виробник виніс на одну з пластикових поверхонь. Тут же поряд згаданий раніше дисплей, а також кнопка.

Протилежна частина примітна декількома стрічками характеристик портів та іншими даними.

На металевій панелі спереду логотип бренду, мітка потужності та надпис — «Найефективніша зарядка».

А от наклейка позаду розповідає про те, як слід правильно експлуатувати виріб – зверніть увагу!

Від наявного тут LED-дисплею якихось особливих можливостей чекати не варто, хоча з безпосереднім своїм завданням він справляється добре. Цікавою особливістю цього екрану варто вважати можливість відображення рівня заряду з округленням до десятих. Такий формат в повербанках особисто я зустрічаю вперше.

Перший старт та підзарядка

Які рекомендації варто врахувати перед початком експлуатації виробу? Тут, власне, все класично – 2, а краще 3 цикли підзарядки протягом 12 годин. Це потрібно, щоб «розігнати» повербанк до максимальної віддачі. Але власне цим рекомендації й обмежуються.

Щодо підзарядки GP-PB301! Можна заряджати швидко, а можна у звичайному режимі – все залежить від наявного адаптера. В першому випадку це виріб потужністю не менше 18W та підтримкою Power Delivery, в другому — мережевий адаптер 5В/2А. Особисто я заряджав швидко – 65W адаптером того ж бренду. Результат – понад 2 годин при залишку з 3%. Що ж це круто! Під час підзарядки повербанку слід врахувати, що виробник не дозволяє виконувати два паралельних підключення, тобто, під’єднати два мережевих адаптери з метою пришвидшити процес підзарядки.

І в врешті-решт, як я «заміряв» заявлену виробником «сотку». На віддачу виконати відповідну перевірку можливості не було. Зате була можливість протестувати безпосередньо на заряд. Підключення виконувалось до порту на 100W зарядної станції. Отримані результати далі перед вами.

Тестування

Спочатку дивимось характеристики портів:

• Вхід Type-С1, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 3.25A;
• Вхід Type-C2, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 5A, QC: 5V 3A, 9V 2A, 12V 1.5A;
• Вихід Type-С1, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 3.25A, PPS: 3.3V-11V 5A, 21V-3.3V 3.25A;
• Вихід Type-С2, PD: 5V 2.4A, 9V 3A, 12V 3A, 15V 3A, 20V 5A, PPS: 3.3V-11V 5A, 21V-3.3V 5A;
• Вихід USB-1/USB-2: 5V 3A, 9V 2A, 12V 1.5A;

Виробник каже, що потужності GP-PB301 вистачить на два ноутбуки. Я спробував все ж на одному, і причина тут банальна – «на руках» на момент тестування перебула лише одна така «машинка» з підтримкою відповідного формату. Однак по факту все працює і нижче кілька ілюстрацій як доказ.

Чи буде працювати з двома ноутбуками, як заявляє виробник? Так, буде, щоправда, залежить від моделі, адже потужність у всіх різна.

Якщо ж сумарна потужність двох ноутбуків більша 100W, заряд буде йти також, але підзарядка в цьому випадку значно слабкіша, а тому тут вже можна говорити про те, що ваша «машинка» буде просто куди повільніше розряджатись. Що ж, якщо альтернатив немає, такий варіант теж, як кажуть, «має право на життя».

Підзарядка дронів теж можлива. Потужності вистачає для більшості моделей, доступних у вільному продажі, а тому радимо звернути увагу на цю модель, зокрема волонтерів, що забезпечують військових – вона як мінімум зручніша зарядних станцій, а крім того, не така примхлива щодо умов зберігання та транспортування.

В сухому підсумку

Що ж, Gelius Titanium 100W (GP-PB301) – це дійсно передова модель повербанка даного бреду, котрій «по силам», в тому числі «підзарядка» батареї ноутбука (два теж «потягне), не кажучи вже про іншу носиму електроніку. Ну і до того ж якщо ви маєте потужний мережевий адаптер, GP-PB301 в найкоротші терміни поповнить запас і знову буде готовий живити найрізноманітнішу техніку.

Вартість виробу на сайті бренду.

Продукт надано пресслужбою Gelius

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *