Огляд бездрової миші A4Tech FG10

Мої враження від знайомства з компактною бездротовою мишкою A4Tech, що доступна для користувача відразу в чотирьох поєднаннях кольорів корпусу. Крім того, дана модель цікава симетричною конструкцією, окремою кнопкою DPI та навіть можливостями перепрограмування кнопок. Дуже цікавий формат з адекватним цінником. Повірте нашому досвіду – це неможливо обійти стороною.

Комплект поставки

Але давайте про все по черзі. В плані коробки все просто – прозорий блістер. Не запаяний, що як на думку автора огляду, куди зручніше з точки зору розпакування, та все так же надійний під час транспортування виробу в ньому.

Всередині класичний комплект поставки:

• бездротова мишка A4Tech FG10;
• батарейка АА;
• коротке керівництво користувача, поєднане з гарантійним талоном.

Ключові технічні характеристики

Роздільна здатність – 1000/1600/2000 DPI;
Радіоінтерфейс – 2.4 ГГц;
Радіус дії – до 15 м в зоні прямої видимості;
Кількість кнопок – 4;
Системні вимоги – Windows XP/Vista/7/8/8.1/10;
Габарити – 108х64х35 мм.

Враження від матеріалів та якості збірки

Корпус A4Tech FG10 ну дуже легкий, а сам маніпулятор надзвичайно зручний. В чому таємниця? Та власне все, як кажуть, на поверхні – розумно підібрані деталі та їх компонування. До речі, останнє, як на мене, здійснювалось людиною, яка «перевертіла» не один десяток (якщо не сотню) найрізноманітніших «безхвостиків». Звідки такі висновки? Особисто на наш погляд – формат A4Tech FG10 – це «золота» (якщо не «діамантова) серединка для користувача. Зручно, кайфово і без будь-яких компромісів ні для користувача, ні для виробника.

Нескладно помітити вже по картинкам до даного розділу огляду – в корпусі переважно матовий пластик, і по факту – це ще один плюс, чому на A4Tech FG10, як мінімум, варто поглянути. Не ковзає, не «йорзає», не бісить відбитками – словом, «все, що потрібно для щастя» і ніяк інакше. Так, є трішки і глянцю, але в випадку з A4Tech FG10 цей «штрих» на своєму місці – канавка зверху під коліщатко і згадану раніше кнопку DPI.

Внизу по периметру трішки тефлону. Останній використано у вигляді ніжок, щоб наш «сіренький» міг краще ковзати по поверхні, на якій знаходиться в конкретний момент.

Під кришкою акумуляторного блока розміщена контактна пара під батарейку. Крім того, метал використано у форматі окантування направляючої USB-приймача.

Стосовно якості збірки, в цьому плані питань нема. Невисока вартість виробу не стала свого роду аргументом для використання дешевих матеріалів. За підсумком ні скрипу деталей, ні неприємного їх запаху, ні «просідання» під час користування – словом, за нашою особистою шкалою тут безкомпромісно високий бал, і це також варте уваги.

Ергономіка 5 з 5

Безсумнівною перевагою A4Tech FG10 варто вважати симетричну конструкцію корпусу. Це автоматично дозволило виробникові орієнтувати модель на тільки на правшу, але й лівшу.

Стосовно функціональних елементів, зверху мова про дві класичні кнопки правого та лівого натискання. Між ними не менш класичний елемент – коліщатко прокрутки. Трохи далі – згадана неодноразово кнопка DPI.

Вже по периметру нижньої панелі відзначені вище тефлонові ніжки. По центру цієї ж частини – порт лазерного сенсора. Серед інших елементів варто відзначити перемикач живлення та акумуляторний відсік. Під кришкою користувач легко «знайде» мініатюрний пенал під мікроприймач – зручно під час транспортування маніпулятора.

Кольори

Різноманіття кольорів корпусу – це одна з кількох особливостей дизайну A4Tech FG10. Так, на вибір користувачеві доступна модель в чорному корпусі з сірим коліщатком і такою самою вставкою на спинці. Крім згаданого, вам можуть запропонувати поєднання чорного з помаранчевим або чорного з синім. Ну і білий з сірим. Останнє також виглядає круто.

Автономність не для «галочки»

Ключова особливість цього пункту – наявність 4-рівневої системи енергозбереження, завдяки якій ваша A4Tech FG10 здатна переходити в сплячий режим всього за 0,2 секунди «простою». На практиці це дозволяє суттєво економити заряд батарейки. По факту, на одному елементі в середньому ціновому рівні маніпулятор пропрацював трішки більше ніж 2 місяці, що дуже і дуже непогано.

ПО

Фірмове програмне забезпечення A4Tech FG10 дозволяє змінювати базову функціональність реалізованих на «борту» кнопок та коліщатка. Інтерфейс останнього надзвичайно простий, а тому навряд чи ви матимете тут проблеми, навіть в тому випадку, якщо такий «досвід» ваш перший.

В сухому підсумку

Перед нами одна з найбільш цікавих пропозицій, причому не лише у своєму ціновому діапазоні. Надзвичайно вдале поєднання вибраного матеріалу з ергономікою, кольорами та можливостями ПО… І найголовніше, що поєднане все вдало, абсолютно ніяких компромісів і знижок, навіть з поправкою на ціну. Це варте вашої уваги.

Рекомендована роздрібна вартість – 399 гривень
Продукти надані пресслужбою EDG GROUP

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *